Litvanya Start-Up’ı Inion Software İtalya Pazarına Giriş Yaptı

0 Paylaşımlar
0
0
0

Litvanya merkezli Inion Software, yenilikçi güneş ve rüzgar enerjisi izleme çözümleri sunarak operasyonlarını genişletiyor ve hızla İtalya pazarına giriş yapıyor. Şirket, enerji depolama sistemlerini (pil gibi) yönetmeye yardımcı olan yapay zeka (AI) tabanlı bir çözüm sunuyor. Şirketin CEO’su Dr. Šarūnas Stanaitis, İtalya pazarının seçilmesinin tesadüf olmadığını ve yenilenebilir enerji çözümlerine yönelik büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

Stanaitis, İtalya’nın büyük bir sanayiye sahip olduğunu ve elektrik talebinin yüksek olduğunu vurgulayarak, enerji depolama sistemlerinin bu alanda etkili bir çözüm sunduğunu ifade ediyor. İtalya’nın güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimi için elverişli doğal koşullara sahip olması da bu girişim için büyük bir avantaj olarak görülüyor.

Inion Software’in İtalya’daki Faaliyetleri

Inion Software, İtalya’daki operasyonlarını birkaç aşamada genişletiyor. Geçen yıl, şirket, ortakları Omnispower Europe ile birlikte Inion Software tarafından kontrol edilen bir batarya geliştirdi. Bu batarya, modüllerden oluşuyor ve modüllerin kapasitesini birleştirerek toplam kapasiteyi 2.5 MWh’ye kadar çıkarabiliyor. Şu anda bu bataryalardan biri, İtalya’nın en büyük kara limanı olan Padua’da başarılı bir şekilde çalışıyor ve 1.5 MWh enerji depolayarak liman işletmelerine optimum zamanlarda kullanı…

Şirket, ayrıca İtalyan ortakları Sipro ve Kito Dimex ile işbirliği yaparak enerji depolama sistemleri geliştirmeye devam ediyor. Inion Software’in yapay zeka tabanlı enerji depolama yönetim sistemi ile bu çözümler İtalya pazarında daha geniş bir yer bulacak.

Inion Software, beş yıldan uzun bir süredir güneş enerjisi santralleri için izleme ve analiz araçları geliştiriyor ve bu çözümlere olan talep her geçen yıl artıyor. Şirket ayrıca, AI algoritmalarını kullanarak enerji üretimi için en verimli senaryoyu tahmin eden akıllı pil yönetim sistemleri geliştiriyor ve adapte ediyor.

Fazla bilgi!

Diğer birçok kişi gibi siz de aylık bültenimize katılın ve bizimle Baltıklar hakkında daha fazla bilgi edinmeye başlayın.

Asla spam göndermeyeceğimize söz veriyoruz! Daha fazla bilgi için Gizlilik Politikamıza/gizlilik-politikasi göz atın.

0 Paylaşımlar
Bir yanıt yazın
Beğenebileceğiniz Benzer Makaleler
LEHİSTAN

“Lehistan Elçisi Nerede?”

Bugün sizlerle tarih sayfalarından ilginç bir anekdotla birlikteyiz. Hikaye, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan bir olayı anlatıyor ve Lehistan (Polonya) vekilinin varlığıyla ilgili bir soruya odaklanıyor.
Karaim-Yahudileri-foto

Karaylar ve Litvanya

Yıllardır Rusya'nın zulümleri ve ırklar arası çatışmaların arasında kalan ancak günümüze kadar her Türk toplumu gibi varlıklarını son derece iyi bir şekilde koruyan Karaylar günümüzde Litvanya ve çevre ülkelerde yaşamaktadır.